• Snelle service
 • Klantvriendelijk
 • Professioneel en veilig
 • 45 jaar ervaring
 • Een begrip in Amsterdam
 • 24 uur per dag bereikbaar

Tips & Tricks

Heeft u een verstopping en weinig tijd om hier voor thuis te moeten blijven? Misschien kunnen de onderstaande tips u helpen het zelf op te lossen waardoor u geen afspraak hoeft te maken.

Doucheputje verstopt?

U kunt het dekseltje van het putje verwijderen en kijken of er haar en dergelijke in zitten. Als u deze regelmatig verwijderd en schoon maakt voorkomt u een verstopping in de badcel.

Gootsteen verstopt?

Als u een keer per maand/2 maanden soda gebruikt met kokend heet water dan helpt dit om de gootsteen afvoer schoon te houden. U kunt dit ook gebruiken in de badkamer (wastafel/doucheput). Dit product is niet schadelijk voor het milieu.

Zie de onderstaande stappen:

Een verstopte afvoer ontstoppen met Soda 

 1. Giet eerst het kopje soda in het afvoerputje.
 2. Giet er dan kokend water overheen.
 3. Dit is meestal wel voldoende efficiënt om de verstopping op te lossen

Het is beter geen chemisch ontstoppingsmiddel te gebruiken omdat dit schadelijk is voor het milieu. Indien u dit toch wilt gebruiken lees dan goed de voorschriften op de verpakking en kijk uit dat het niet op uw handen en/of kleding terecht komt. Mochten deze chemische middelen niet hebben geholpen en u wilt toch een afspraak met ons maken, meldt dan alstublieft dat u dit middel heeft gebruikt zodat onze monteur ook extra voorzichtig kan zijn tijdens het ontstoppen.

Toilet verstopt?

Mocht uw toilet verstopt zitten dan is dit natuurlijk erg vervelend. Wat u zelf kunt doen is "Ploppen". Wat u daar voor nodig heeft is een wc borstel.

Als u de volgende stappen volgt kunt u het vaak zelf oplossen:

Staat het water hoog of laag in de pot?

Het water staat laag in de pot
U pakt de toiletborstel en plaatst deze in het gat van het toilet. Terwijl u deze hierin houdt trekt u door. Tijdens het doortrekken gaat u snel met de borstel op en neer, ongeveer 6 keer. Aan het einde trekt u de borstel met een ruk eruit. Als het goed is heeft de pot nu vacuüm getrokken, en loopt hij weer door. Om dit te controleren spoelt u nogmaals door.

Het water staat hoog in de pot
Zet de wc borstel in het gat van het toilet. U trekt niet door, maar gaat wel met de borstel op en neer (voorzichtig) en probeert de borstel met een lichte ruk uit het gat te trekken. Het kan zijn dat de pot nu leeg loopt en de verstopping is verholpen. Spoelt u het het toilet nogmaals door om dit te controleren.

Wat hoort er NIET door het riool gespoeld te worden?

Steeds meer mensen zijn milieubewust bezig. Daarom is het mogelijk om een infiltratiesysteem toe te passen zodat zoveel mogelijk water de bodem in komt en niet apart hoeft te worden gezuiverd door het waterschap. Dit spaart uiteindelijk het milieu. Om hier met z’n allen een steentje aan bij te dragen kunnen we er daarom op letten het volgende niet door het toilet of andere afvoeren in de woning heen te spoelen.

 • Geen vochtige doekjes door het toilet spoelen (dit veroorzaakt veel verstoppingen).
 • Geen vet door de gootsteen afvoer spoelen of in het toilet gooien.
 • Geen etensresten of (soep)botten wegspoelen; dit dient in de prullenbak gegooid te worden.
 • Geen aarde/zand of potgrond weg spoelen door de afvoeren in uw huis.
 • Geen bouwafval zoals verf, cement en dergelijke door de afvoer spoelen

Adres

A.O.R.C. b.v.
Oostzanerdijk 147-D
1035 EX Amsterdam
Tel. 020-631 13 31
Email: info@aorc.nl
Web: www.aorc.nl

Vaste opdrachtgevers

Stadgenoot
Rochdale
Eigenhaard
De Key
VvE Beheer Amsterdam
Pro VvE beheer
Alliantie VvE Beheer
Stedeplan

Downloads en links

Algemene voorwaarden